Persoonlijke Coach

Personal training

By - Digi Dig

Genieten van een mooie tuin, dankzij TM7 

Veel mensen denken dat een mooie tuin niet verenigbaar is met het moderne, jachtige leven. Mensen haasten zich van afspraak naar afspraak waardoor weinig tijd overblijft voor broodnodige ontspanning. Logisch dat er dan vaak wordt gekozen om door een hovenier een strakke tuin aan te laten leggen die weinig onderhoud vergt. Het resultaat is dan meestal een tuin met veel grind, verharding, heggen en enkele heesters. Kortom, een tuin waar insecten en vogels zich niet thuisvoelen. Dat is jammer, want genieten van een mooie, natuurvriendelijke tuin is eenvoudiger dan u denkt, is beter voor het milieu en kost ook nog eens minder tijd dan een zogenaamde onderhoudsvrije tuin. Hoe dat kan?

Heel eenvoudig. Met TM7 verhoogt u de kwaliteit van uw tuingrond, waardoor een humusrijke bodem ontstaat waar alle tuinplanten baat bij hebben. 

 

Door TM7 ontstaat een humusrijke bodem 

U heeft nog nooit gehoord van TM7? Maar u heeft vast wel gehoord van humuszuur en van het bijzondere effect van humuszuur op bodemleven en plantengroei. Humuszuur is het resultaat van een biologische afbraakproces van plantaardig materiaal en het heeft drie hoofdbestanddelen: humine, humuszuur en fulvinezuur. Humuszuur en fulvinezuur zijn de bestanddelen die zorgen voor de bijzondere eigenschappen van humussubstanties. Deze stoffen verbeteren de opname van mineralen en voedingsstoffen van planten, waardoor deze planten sterker groeien, langer bloeien en ongevoeliger worden voor ziekten en plagen.

TM7 bestaat uit zuiver humuszuur en fulvinezuur, aangevuld met micronutriënten, waardoor de grond in uw tuin wordt omgezet naar een humusrijke bodem. U hoeft alleen nog maar mest toe te voegen, bijvoorbeeld in de vorm van gedroogde koemestkorrels, om te genieten van uw eigen tuinparadijs. 

Planten en bloemen groeien sterker op een humusrijke bodem

 In de natuur groeien planten op een humusrijke bodem zo sterk dat er geen ruimte overblijft voor grassen en onkruid. In uw eigen tuin kunt u dit effect imiteren door TM7 te gebruiken en uw planten lekker dicht tegen elkaar aan te zetten. Zeker als u uitgebloeide bloemen en afgevallen bladeren gewoon laat liggen als voedselbron voor slakken en insecten.

Ook acties als het zogenaamde winterklaar maken van uw tuin kunt u beter achterwege laten. Daardoor maakt u uw tuin interessanter voor allerlei insecten en het verhoogt de natuurwaarde van uw tuin doordat vogels zich op hun beurt weer kunnen voeden met deze insecten. De enige actie die overblijft is eventueel wat snoeiwerk in de winter, het opruimen van het tuinafval in het voorjaar en het hele jaar door genieten van al die prachtige planten en bloemen die dankzij TM7 groeien en bloeien in uw tuin.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.