Persoonlijke Coach

Personal training

By - Digi Dig

Operaties aan de kaak

Een kaak waar u niet tevreden over bent bijvoorbeeld vanwege een afwijkende stand maakt veel mensen onzeker. Ben je zelf ook onzeker over de stand van je kaken, dan kun je hier veel last van ervaren. Niet alleen geestelijk, maar vooral ook fysiek. U kunt namelijk problemen ondervinden tijdens het kauwen, slikken en zelf tijdens het praten. Maar er is hoop: met een chirurgische kaakcorrectie kun je erg veel verbetering behalen.

In veel gevallen kan bij hele jonge mensen, dus kinderen, kan een kaak die afwijkend is nog aangepast worden met een aantal orthodontistische technieken. Dit kan alleen bij kinderen, omdat dan de kaak nog in de groei is. Bij volwassen is er ook een oplossing, dit is echter alleen mogelijk via een chirurgische kaakcorrectie of een chirurgische kinverkleining.

Bij orfeokliniek heeft jarenlange expertise om de beste resultaten te garanderen. Dit blijkt uit de meer dan 50 behandelingen waar orfeokliniek jaarlijks voor verantwoordelijk is. De kaakcorrectie is een behandeling waar allerlei professie bij samenkomen: zowel mondhygiënisten, fysiotherapeuten, tandarts, kaakchirurg als orthodontisten gaan een nauwe samenwerking aan om voor u het allerbeste eindresultaat te garanderen.

De gehele behandeling neemt ongeveer achttien maanden in beslag. Deze behandeling bestaat dan uit een voor- en een nabehandeling. Gedurende de voorbehandeling worden van de boven- en onderkaak op elkaar afgestemde tandbogen gemaakt. Dan vindt de operatie zelf plaats. Wanneer dit gebeurd is, gaat de nabehandeling in werking. Tijdens de nabehandeling gaan de professionals aan het werk voor een optimale beet.

Als patiënt ervaar tu zo min mogelijk pijn. De operatie vindt geheel onder narcose plaats. De operatie kan enkele uren duren. Er wordt een kleine insnede gemaakt in het bot en vervolgens wordt de kaak verschoven. Het mooiste van deze behandeling is dat alle werkzaamheden vanuit de mond worden gedaan. Vanaf de buitenkant zijn dus geen littekens zichtbaar.

Dit artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.